Adres
Kaprijkestraat 47 Breda
Openingstijden
Maandag - Vrijdag 11:00 - 18:00

EFT | SCHEMA | GESTALT | PSYCHOSOCIAAL
EFT is een vorm van relatietherapie en staat voor Emotionally Focused Therapy. Wanneer koppels mijlenver van elkaar verwijderd lijken, is EFT-relatietherapie een krachtige methode om opnieuw verbinding te maken. EFT richt zich op de onderliggende emoties en behoeften van partners.
Schematherapie is een nieuwer type therapie dat onder andere elementen van cognitieve gedragstherapie (CGT), psychoanalyse, gehechtheidstheorie en emotiegerichte therapie combineert. Het is een integrale benadering gericht op de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen en andere psychische problemen die niet altijd reageren op andere behandelopties. Het kan vooral nuttig zijn voor de behandeling van borderline-persoonlijkheidsstoornis.
Gestalttherapie is een humanistische, holistische, persoonsgerichte vorm van psychotherapie die zich richt op het huidige leven en de uitdagingen van een persoon in plaats van zich te verdiepen in ervaringen uit het verleden. Deze benadering benadrukt het belang van het begrijpen van de context van iemands leven en het nemen van verantwoordelijkheid in plaats van de schuld te geven.
Psychosociale vorm van therapie (ook wel psychologische therapie of gesprekstherapie genoemd) is het gebruik van zowel psychologische methoden als sociale aspecten, vooral wanneer gebaseerd op regelmatige persoonlijke interactie, om een persoon te helpen zijn gedrag te veranderen, geluk te vergroten en problemen te overwinnen.